Δακτυλικό αποτύπωμα και άλλες επιλογές για την αναγνώριση προγράμματος οδήγησης στην Fleet365

Driver Identification (driver ID)

Είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό για εταιρείες και επιχειρήσεις όπου πολλοί οδηγοί μοιράζονται το ίδιο όχημα. Εάν οι επιχειρήσεις επιλέξουν μια επιλογή για τον εντοπισμό οδηγών, η πλατφόρμα τηλεματικής και οι συσκευές ταυτότητας οδηγού βοηθούν τους διαχειριστές να διασφαλίσουν ότι το όχημα θα χρησιμοποιείται μόνο από εξουσιοδοτημένους οδηγούς. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της κλοπής των αυτοκινήτων, την παρακολούθηση της παραγωγικότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια, την παρακολούθηση των κανονισμών για τον χρόνο εργασίας που προωθούν ταυτόχρονα την ασφάλεια και τη συλλογή δεδομένων για διορατικές αναλύσεις.

Γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται αναγνώριση προγράμματος οδήγησης
Το υλικό αναγνώρισης προγράμματος οδήγησης που διαθέτει την προηγμένη τηλεματική πλατφόρμα όπως της Fleet365 μπορεί να παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

Ασφάλεια: το αναγνωριστικό οδηγού αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση και κλοπή οχήματος.
Χρόνος εργασίας και έλεγχος αλλαγών: λίστα ταξιδιών, χρόνος ταξιδιού, χρόνος ανάπαυσης και απόσταση για κάθε χρήστη του οχήματος. Υπολογισμός μισθού βάσει των πραγματικών ωρών εργασίας που έχουν καταχωρηθεί.
Αναφορές για όλα τα συμβάντα κατά τη διάρκεια της βάρδιας: κουμπί SOS, ταχύτητα, σκληρή οδήγηση.
Προαιρετικό μπλοκ κινητήρα: ορισμένα μοντέλα συσκευών GPS υποστηρίζουν επίσης το μπλοκάρισμα κινητήρα ως συμπληρωματική λειτουργικότητα της αυτόματης αναγνώρισης για αυξημένη ασφάλεια. Σημαίνει ότι για να ανάψει η ανάφλεξη και να ξεκινήσει το όχημα, ο οδηγός πρέπει να συνδέσει την ετικέτα κλειδιού στον αναγνώστη.
Σύγχρονες επιλογές αναγνώρισης οδηγού

RFID

Σε πολλές περιπτώσεις το αναγνωριστικό προγράμματος οδήγησης βασίζεται στην αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων. Κανονικά, οι ετικέτες RFID περιέχουν ένα μικροτσίπ και μια κουλουριασμένη κεραία. Προκειμένου να δημιουργηθεί επικοινωνία μεταξύ μιας ετικέτας και ενός αναγνώστη, και οι δύο θα πρέπει να συντονιστούν στην ίδια συχνότητα.

Για σκοπούς αναγνώρισης προγράμματος οδήγησης, χρησιμοποιείται κυρίως το Near Field Communication (NFC) στα 13,56 MHz. Το RFID θα μπορούσε να λειτουργήσει σε διάφορες αποστάσεις από χιλιοστά έως μέτρα.

iButton

Ένας άλλος τύπος αναγνωριστικού προγράμματος οδήγησης βασίζεται στο iButton. Οι συσκευές iButton περιέχουν περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιείται ως διεπαφή ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Κάθε κομμάτι έχει επαφή δεδομένων ή καπάκι, και επαφή ή βάση γείωσης. Κάθε μία από αυτές τις επαφές συνδέεται με το τσιπ σιλικόνης στο εσωτερικό. Ένας οδηγός κάνει check in στο σύστημα παρακολούθησης απλώς αγγίζοντας τη συσκευή iButton στις δύο επαφές, συνδεδεμένες μέσω του πρωτοκόλλου 1-Wire.

BLE beacons

BLE φάροι

Οι ασύρματες λύσεις για το αναγνωριστικό προγράμματος οδήγησης αποτελούνται από φάρο Bluetooth χαμηλής ενέργειας (BLE) και συμβατές συσκευές GPS. Τα αναγνωριστικά σήματα συνεχίζουν να μεταδίδουν σήματα μοναδικά σε καθένα από αυτά και οι ιχνηλάτες GPS να τους διαβάζουν και να τους αναγνωρίζουν. Στη συνέχεια, οι συσκευές στέλνουν αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες θέσης του GNSS σε έναν διακομιστή για ανάλυση.

Αναγνωριστικό δακτυλικών αποτυπωμάτων

Αυτός ο τύπος αναγνώρισης βασίζεται είτε σε οπτική σάρωση, χωρητικότητα είτε σε σάρωση υπερήχων του δακτύλου του χρήστη. Οι σαρωτές σαν αυτό δημιουργούν ουσιαστικά μια εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος κάποιου μέσω της μέτρησης συγκεκριμένων αποστάσεων στο δάχτυλο του χρήστη και, στη συνέχεια, αναγνωρίζουν κάθε δακτυλικό αποτύπωμα για να προσδιορίσουν τον κάτοχό του. Αυτά τα συστήματα ταυτότητας εξαλείφουν εντελώς την πιθανότητα απάτης ταυτότητας και σε αντίθεση με κάρτες ή πρόσθετες συσκευές, δεν μπορούν να χαθούν ή να κλαπούν. Επίσης, αποτρέπει τη διάτρηση φίλων, όταν οι οδηγοί χρησιμοποιούν την κάρτα άλλου υπαλλήλου για check-in ή χρήση του οχήματος. Αυτή η λειτουργικότητα χρειάζεται πρόσθετους σαρωτές για σύνδεση σε συσκευές παρακολούθησης GPS μέσω για παράδειγμα πρωτόκολλο RS232.

Αναγνωριστικό προγράμματος οδήγησης στην πλατφόρμα Navixy Η πλατφόρμα Navixy παρέχει εύκολες και αποτελεσματικές επιλογές για την αναγνώριση των προγραμμάτων οδήγησης. Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργικότητα, πρώτα απ ‘όλα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ προγράμματος οδήγησης. Ηλεκτρονικά κλειδιά όπως το i-Button ή το RFID θα βοηθήσουν στην αυτόματη εκχώρηση οδηγών σε οχήματα.

Αυτή η λειτουργικότητα παρέχεται μόνο από τις συσκευές που επιτρέπουν τη σύνδεση ενός ηλεκτρονικού κλειδιού μέσω της διεπαφής 1-Wire. Για να συνδέσετε ένα κλειδί i-Button σε ένα πρόγραμμα οδήγησης, ο χρήστης θα πρέπει να εισαγάγει χειροκίνητα το κλειδί υλικού στο απαιτούμενο πεδίο στην κάρτα υπαλλήλου (ο κωδικός βρίσκεται στο ίδιο το κλειδί).

Σε περίπτωση που μια συγκεκριμένη συσκευή GPS δεν υποστηρίζει χαρακτηριστικά αναγνωριστικού προγράμματος οδήγησης, η πλατφόρμα Fleet365 επιτρέπει την εκχώρηση του προγράμματος οδήγησης χειροκίνητα μέσω διεπαφής Ιστού. Στην εφαρμογή Παρακολούθηση επιλέξτε ένα αντικείμενο στα αριστερά και αντιστοιχίστε ένα πρόγραμμα οδήγησης στο αντικείμενο στη γραμμή widget κάτω από την οθόνη, όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης. Ο πελάτης θα μπορεί να περιηγηθεί σε όλες τις αναθέσεις στις αναφορές του συστήματος. Οι συσκευές που υποστηρίζουμε είναι 1200+ και μπορούμε να προσθέσουμε και την δική σας εαν δεν υπάρχει στην Fleet365. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης και τις πωλήσεις μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συμβατές συσκευές παρακολούθησης GPS και επιλογές αναγνωριστικού

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top
My account
Δωρεάν Δοκιμή
Χρηματοδότηση Gps
GPS VIDEO